Vinkkaamme neljä kodinkonetta, jotka helpottavat jouluruokien valmistusta.

Joulu on jo ovella! Vaikka joulusta 2020 tuleekin poikkeuksellinen, se ei silti estä jouluruokien valmistamista ja niistä nauttimista läheisten kanssa tai yksin. Vinkkaamme neljä kodinkonetta, jotka helpottavat jouluruokien valmistusta.

Munankeitin

Mitä olisivat karjalanpiirakat ilman munavoita? Elvitan munankeittimellä keität helposti seitsemän munaa kerrallaan. Voit valita munien kypsyysasteen: löysä, kiinteä tai kova.

Käyttö:

  1. Pistä muniin reiät mitta-astian pohjassa olevalla neulalla, jotta ne eivät halkea.
  2. Mittaa vesi mitta-astialla. Tarvittava vesimäärä riippuu halutusta kypsyysasteesta.
  3. Kaada vesi munankeittimen pohjalle.
  4. Aseta munat munankeittimeen rei’itetty puoli ylöspäin.
  5. Sulje kansi ja käynnistä laite.
  6. Munankeitin ilmoittaa, kun munat ovat kypsiä.
  7. Avaa kansi (varo kuumaa höyryä) ja ota munat keittimestä.

Perunankuorija

Perunateatteri ei kuulu kenenkään suosikkihommiin. Ilahduta kaikkia ja anna perunoiden kuoriminen koneen tehtäväksi.

Elvitan perunankuorija kuorii kilon perunoita kerrallaan nopeasti ja helposti vain 2 minuutissa. Jos kuorittavaa on enemmän kuin kilo, voit ajaa useita koneellisia.

Perunankuorijassa on läpinäkyvä kansi, josta kuorimisen edistymistä on helppo seurata. Terät ovat ruostumatonta terästä. Laitetta ei voi käynnistää, jos kansi ei ole kunnolla kiinni.

Käyttö:

  1. Tarkista, että terät ovat laitteessa oikein.
  2. Täytä säiliöön 450 ml vettä (merkkiin asti, jossa lukee fill).
  3. Lisää perunoita (korkeintaan kilo), kunnes terät peittyvät.
  4. Käynnistä laite.
  5. Kuoriminen vie noin 2 minuuttia. Epäsäännöllisen muotoisten perunoiden kuoriminen voi viedä kauemmin. Älä käytä laitetta yli 4 minuuttia kauempaa.
  6. Kun perunat on kuorittu, kytke laitteesta virta pois.
  7. Huuhtele kuorijäämät perunoista hanavedellä.

Haudutuspata

Elvitan haudutuspata sopii loistavasti riisipuuron valmistukseen. Tämä aikaa vievä puuha hoituu itsestään, ja voit käyttää aikasi muuhun (tai rentoutua). Plussaa on sekin, että haudutuspadassa puuro ei pala.

Haudutuspadassa on karkaistu lasikansi ja irrotettava keraaminen pata, jonka voi pestä astianpesukoneessa. Tilavuus on 5,7 litraa.

Riisipuuron valmistus:

Ainekset (6 annosta):
2,5 dl puuroriisiä
5 dl vettä
9,5 dl maitoa
1 rkl sokeria
Hieman suolaa
2 rkl voita
N. 1 dl kermaa

  1. Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Lisää vesi, maito, sokeri, suola ja riisi haudutuspataan.
  3. Sekoita.
  4. Lisää voi.
  5. Sulje kansi ja anna haudutuspadan toimia miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Sekoita välillä.
  6. Lisää kerma kypsennysajan loppupuolella.
  7. Tarjoile heti tai pidä lämpimänä haudutuspadassa.

Haudutuspata on myös uudenvuodenaaton sankari

Kun valmistat uudenvuodenruoan haudutuspadassa, aikaa jää enemmän kuluneen vuoden tapahtumien muistelemiseen. Tässä on muutama herkullinen resepti:

Keittolevy

Kun laitat useita ruokalajeja samanaikaisesti, lieden tai keittotason levyt voivat loppua kesken. Silloin yksi tai kaksi lisäkeittolevyä voivat tulla tarpeeseen.

Elvitan valikoimassa on sekä yhden että kahden levyn keittolevyjä. Molemmissa on portaaton säätö, joka helpottaa lämpötilan valintaa.

Ruoanlaiton jälkeen keittolevyn jäännöslämpö sopii mainiosti ruoan pitämiseen lämpimänä. Fiksua!

Lue lisää: