Katettu päivällispöytä.

Kaipaatko ideoita kotitreffien tarjottavaksi? Ota ilo irti mikrosta ja yllätä treffikumppani kolmen ruokalajin juhlaillallisella. Katso mikrossa valmistettavan päivällisen reseptit.

Nyt kun aikaa vietetään paljon kotona, pitää välillä käyttää luovuutta, ettei uraudu vanhoihin ruokakuvioihin. Sitä paitsi voi olla hyödyllistä löytää keittiön laitteista uusia puolia. Laadimme kolmen ruokalajin päivällisen, joka valmistuu mikroaaltouunissa.

Resepti: Päivällinen mikrossa

Miltä kuulostaisivat uuniperunat, täyteläinen keitto serranolastujen kera ja jälkiruoaksi mutakakku? Tällä päivällisellä yllätät läheisesi – ja tutustut mikroaaltouunisi toimintoihin. Katso mikroreseptit alta!

Alkuruoka: Uuniperuna mikrossa

Uuniperuna ei petä koskaan. Uunissa ne kuitenkin kestävät ikuisuuden, mutta mikrossa ne valmistuvat nopeammin!

Bakpotatis I Mikron

Ainekset: 4 uuniperunaa (n. 250 g/kpl) Tilliä Sitruunaa Valmiita täytteitä kaupasta, esimerkiksi äyriäis-, tonnikala- tai kana-currytäytettä.

Ohjeet: • Pese perunat ja pistele niihin reikiä haarukalla. • Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (800 W) noin 14–16 minuuttia. • Ota perunat mikrosta. Leikkaa niihin viillot ristikkäin terävällä veitsellä ja purista perunat auki. Lisää päälle nokare voita tai muuta täytettä. • Silppua hieman tilliä ja koristele ohuella sitruunaviipaleella.

Pääruoka: Täyteläinen maa-artisokkakeitto serranolastujen kera

Mikrossakin voi valmistaa maukkaan ja täyteläisen keiton. Kypsennä keiton lisukkeeksi muutama viipale serranokinkkua mikrossa rapeiksi. Ne toimivat hyvänä vastapainona sileälle keitolle.

Soppa I Mikron

Ainekset: 250 g paloiteltuja ja viipaloituja maa-artisokkia 1 dl kermaa 1 dl maitoa Noin 0,5 dl kasvislientä

Ohjeet: • Lisää kaikki ainekset mikroaaltouunin kestävään kulhoon. • Kypsennä keittoa hieman täyttä tehoa pienemmällä teholla 15 minuuttia. • Tarkista kypsyys noin 10 minuutin kypsennyksen jälkeen. • Kun artisokat ovat kypsiä ja pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. • Mausta suolalla tai muulla haluamallasi mausteella.

Serranolastut: • Levitä serranokinkkuviipaleet mikroaaltouuninkestävälle lautaselle ja kypsennä niitä suurella teholla noin 2 minuuttia. • Ripottele lastut keiton päälle.

Jälkiruoka: Mukikakku – valmista mutakakku mukissa

Ihanan tahmeaa mutakakkujälkiruokaa ei kukaan pane pahakseen. Kokeile valmistaa kakku mukissa mikrossa – nopeaa, helppoa ja kätevää!

Kladdkaka I Mikron

Ainekset: (2 annosta, jos syöjiä on enemmän tee isompi määrä.) 4 rkl maissitärkkelystä 0,5 tl leivinjauhetta 4 rkl sokeria 1 muna 0,5 tl vaniljajauhetta 1 maustemitallinen suolaa 2 rkl kaakaojauhetta 4 rkl pähkinälevitettä (esim. Nutellaa) 3 rkl maitoa 3 rkl voisulaa

Ohjeet: • Sekoita kuivat ainekset ensin kulhossa. • Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. • Kaada taikina kahteen isoon mukiin. Mukien tulee tulla vain noin puolilleen. • Kypsennä mikrossa täydellä teholla. Kypsennä ensin 1 minuutti ja sen jälkeen 20 sekuntia kerrallaan. Seuraa kypsennystä tarkasti, jotta sisältö ei kiehu yli. • Ota valmiit kakut mikrosta ja tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.