kiertoilmakypsennin, terveellisempää ruokaa ilman öljyä

Friteerattu ruoka on monien suosikkiruokien kärkiluettelossa. Rapea ulkopinta ja mehukas ja pehmeä sisäpuoli on vaikeasti voitettava yhdistelmä mutta friteeraukseen käytettävä öljymäärä tekee ruuan usein vähemmän terveelliseksi valinnaksi. Airfryer tuottaa saman laadun mutta ilman lisättyä öljyä ja on täten terveellisempi valmistustapa kun haluat nauttia lempiruuistasi.

Miten kiertoilmakypsennin toimii?

Airfyerin antaa saman hyvän maun ruualle kuin tavallinen rasvankeitin, mutta sinun ei tarvitse käyttää siihen öljyä. Laite käyttää sen sijaan lämmintä kiertävää ilmaa, joka antaa vastaan tuloksen kun perinteinen friteeraus

Ruoat laitetaan kiertoilmakypsentimeen ja säädetään haluttu valmistusaika tai automaattiohjelma. Elvitan kiertoilmakypsentimessä on kahdeksan automaattiohjelmaa.

Kiertoilmakypsentimen pohja on tähden muotoinen, joten sen sisällä oleva ilma pääsee kiertämään 360°. Se on täydellisen frittiruoan salaisuus. Lämpö jakautuu tasaisesti, jolloin myös ruoka kypsyy tasaisesti eikä siten, että osa palaa ja osa jää raa’aksi. Kun ruoka on valmista, kiertoilmakypsennin antaa äänimerkin.

Liialliseen rasvan saantiin liittyy terveysriskejä 

Frittiruoka sisältää paljon rasvaa ja kaloreja. Jos tällaista ruokaa syö säännöllisesti, siihen voi liittyä terveysriskejä. Ranskanperunat ovat klassinen esimerkki frittiruoasta, joka sisältää transrasvoja ja tyydyttyneitä rasvahappoja ja joka nostaa veren kolesterolitasoa. Se puolestaan kasvattaa sydänsairauksien, aivoverenkiertohäiriöiden ja tyypin 2 diabeteksen riskiä. Öljy itsessään ei ole vaarallista, mutta sitä pitää syödä oikein ja oikeita määriä.

Sijoitus terveyteen ja talouteen

Jos ostat usein valmiita ranskanperunoita tai muuta frittiruokaa, kiertoilmakypsennin on hyvä sijoitus sekä talouteen että terveyteen. Ajattele, miten paljon rahaa säästyy, kun et enää osta pikaruokaa.

Perinteisen uppopaistetun ruoan lisäksi kiertoilmakypsentimellä voi valmistaa monia muitakin ruokia. Se toimii paistinpannun, uunin ja kattilan tavoin, ja siinä voi valmistaa kaikkea kanasta kukkakaaliin. Kiertoilmakypsentimellä saa hyvää makua myös terveellisiin ruokiin ja kasviksiin, kuten avokadoon ja parsaan.

Käytännön hyödyt

Terveyshyödyt eivät ole vain ainoa syy, jonka takia sinun kannattaisi harkita perinteisen friteerauskeittimen vaihtamista Airfryeriin. Tavallisen friteerauksen aikana sinun on seurattava öljyä tarkkaan, ettei se mene pilalle, mutta Airfryer vapauttaa sinut tekemään muuta sillä aikaa kun lempiateriasi valmistuu, et täten ole sidottu keittimeen samalla tavalla. Perinteisessä rasvakeittimessä on aina myös vaarana saada kuuma öljyroiskeita sekä öljyä ei saa kaataa viemäriin joten vältyt myös ongelmajätteen kierrätykseltä.

Artikkeleita