Pataruoka haudutuspadassa

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Totta se silti on! Haudutuspadassa syntyvät maukkaat ja ravitsevat ruoat samalla kun voit itse tehdä jotakin muuta. Stressitöntä ja kätevää!

Oletko kuullut haudutuspadasta? Se toimii samalla periaatteella kuin ruoan hauduttaminen pitkään valurautapadassa. Haudutuspata on vain erillinen laite. Sinun tarvitsee vain täyttää haudutuspata haluamillasi aineksilla ja säätää kypsennysaika – pata hoitaa loput! Haudutuspadassa valmistat niin nyhtöpossua kuin riistapataakin kuin ammattikokki.

5 haudutuspadan hyötyä:

AJANSÄÄSTÖ. Haudutuspata hoitaa ruoanlaiton puolestasi sillä aikaa, kun olet töissä, viet lapsia jalkapalloharjoituksiin tai teet jotakin muuta.
RAVITSEVUUS. Haudutuspata säilyttää kasvisten, lihan ja kalan ravintoaineet, eikä ruoassa tarvitse käyttää turhaa rasvaa. Voit heittää hyvästit roskaruoalle!
HERKULLISUUS. Olet varmasti kuullut, että aitoa tomaattipohjaista pastakastiketta kuuluu keittää monta tuntia. Tuntuuko, että lihasta ei tahdo saada kunnolla mureaa? Haudutuspadassa pastakastikkeet ja mureat lihapadat valmistuvat helposti.
VÄHEMMÄN RUOKAHÄVIKKIÄ. Pataruokiin voi käyttää nahistuneitakin kasviksia. Näin ruokaa ei tarvitse heittää pois.
ENERGIATEHOKKUUS. Haudutuspata kuluttaa erittäin vähän sähköä (235 W) lieteen verrattuna.

Näin haudutuspata toimii

Haudutuspadassa on 5,7 litran keramiikkapata, jossa voi valmistaa ruoan koko perheelle. Padan voi pestä astianpesukoneessa, ja laitteen kansi on karkaistua lasia. Haudutuspadassa on kolme lämpöasetusta: alhainen, keskitasoinen ja suuri. Lisäksi siinä on lämpimänäpitotoiminto, jolla ruoan voi pitää lämpimänä jopa 4 tuntia valmistumisen jälkeen. Kuvitteletko mielessäsi myös täydellisen lihamurekkeen, mureat porsaanpotkat tai kasvispilahvin?

Ruokaa pakastetuista aineksista

Haudutuspadan hyötyihin lukeutuu sekin, että sillä voi valmistaa ruokaa etukäteen valmistelluista aineksista. Se sopii erityisesti isoille perheille, jotka haluavat suunnitella ateriat useiksi päiviksi kerrallaan. Kutsumme niitä pakasteaterioiksi. Ainekset pilkotaan, pakataan pusseihin ja pakastetaan. Näin voi valmistaa esimerkiksi makkarastroganoffia tai chili con carnea. Kun aterian ainekset ovat valmiina pakastimessa, ei tarvitse miettiä, mitä ostaisi ja valmistaisi. Aamulla pussien sisältö tyhjennetään haudutuspataan, joka valmistaa herkullisen pataruoan työpäivän aikana. Kätevää, kun työpäivän jälkeen ei tarvitse stressata ruoanlaitosta.

Haudutuspadassa voi valmistaa myös riisiä ja munia

Haudutuspadassa voi tehdä muutakin kuin isoja pataruokia ja maukkaita kastikkeita. Siinä voi keittää riisiä koko perheelle tai perunoitakin! Kun tarvitset paljon keitettyjä kananmunia esimerkiksi juhlapöydän munavoita varten, ne voi keittää haudutuspadassa. Lisää munat pataan niin, että ne eivät ole päällekkäin ja lisää runsaasti suolaa ja vettä siten, että munat peittyvät. Säädä haudutuspata suurimmalla lämmölle ja keitä 2,5 tuntia. Kun aika on kulunut, laita munat kylmään veteen, jotta ne lakkaavat kypsentymästä.

Leivonnaisten paistaminen haudutuspadassa

Haudutuspadassa voi myös paistaa kakkuja, kunhan vain vuoka mahtuu haudutuspadan sisään. Fiksua ja helppoa.

Bananbrod I Slowcooker

3 ainesosan banaanikakku haudutuspadassa

Banaanikakku haudutuspadassa? Onnistuu!

Ainekset:
1 tölkki maitotiivistettä
5 soseutettua banaania
6 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 0,5 tl suolaa

Ohjeet:
• Säädä haudutuspata suurimmalle lämmölle.
• Voitele ja jauhota vuoka.
• Sekoita ainekset keskenään ja kaada taikina vuokaan.
• Lisää 3 cm:n kerros vettä haudutuspadan pohjalle ja laita vuoka veteen.
• Laita kannen alle keittiöpyyhe, jotta kypsennyksen aikana kanteen tiivistyvä kosteus ei valu kakkuun.
• Paista 2 tuntia tai kauemmin (riippuu haudutuspadan mallista).
• Tarjoile banaanikakku kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Mutakakku haudutuspadassa

Tahmea mutakakku on kerrassaan vastustamaton jälkiruoka. Lisää ainekset haudutuspataan ennen päivällistä, niin jälkiruoka valmistuu itsestään ruokailun aikana.

Ainekset:
75 g voita
1,5 dl maitoa
2 isoa munaa (tai 3 pientä)
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta (tai enemmän, jos haluat suklaisemman maun)
1 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
Neutraalin makuista öljyä (esimerkiksi rypsi- tai kookosöljyä) padan voiteluun.

Ohjeet:
• Voitele haudutuspadan pata mutta älä vielä laita pataa päälle.
• Lisää kuivat ainekset pataan ja sekoita huolellisesti. Halutessasi voit sekoittaa kuivat ainekset myös erillisessä kulhossa.
• Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan maito.
• Sekoita voi-maitoseos kuiviin aineksiin.
• Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.
• Sekoita huolellisesti siten, että padan reunoille ei jää kuivia aineksia.
• Laita ohut keittiöpyyhe kannen alle, jotta kanteen tiivistyvää kosteutta ei pääse valumaan kakkuun.
• Säädä haudutuspata suurimmalle lämmölle ja aseta ajaksi 1,5 tuntia.
• Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.

Riisipuuro haudutuspadassa

Riisipuuro on helppo valmistaa haudutuspadassa. Ei enää kiinni palanutta tai liedelle kiehunutta puuroa!

Ainekset (6 annosta):
2,5 dl puuroriisiä
5 dl vettä
9,5 dl maitoa
1 rkl sokeria
Ripaus suolaa
2 rkl voita
0,5–1 dl kermaa

Ohjeet:
• Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä.
• Säädä haudutuspata alhaiselle lämmölle.
• Lisää vesi, maito, sokeri, suola ja riisi pataan.
• Sekoita varovasi ja lisää joukkoon voi.
• Sulje kansi ja kypsennä puuroa 3 tuntia.
• Sekoita puuroa muutama kerta kypsennyksen aikana.
• Kun puuro on valmista, laimenna sitä sopivalla määrällä kermaa.
• Laita lämpimänäpitotoiminto päälle 30–60 minuutiksi.