Pakasteateriat: Jauhelihakastike

Pakasteaterioiden suosio kasvaa jatkuvasti. Ainesosat valmistellaan ja pakastetaan annospusseissa. Tavoitteena on, että pakastimessa on aina runsaasti valmisteltuja ainesosia, joista voi valmistaa ruokia haudutuspadassa helposti.

Ei enää päivällisstressiä! Haudutuspadassa syntyy mitä herkullisinta nyhtöpossua, lasagnea ja kasvispataa – tai vaikkapa mehevää banaanileipää. Haudutuspata tekee ruoanlaitosta helpompaa ja ruoasta maukkaampaa. Lisää ainekset haudutuspataan vaikkapa aamulla ennen töihin lähtöä ja valitse oikeat asetukset. Pata valmistaa ruoan sillä välin, kun olet töissä, ja kotiin tullessasi sinua odottaa herkullinen ateria. Ei enää päivällisstressiä.

Pulledpork1024x680

Resepti: pakasteateriat

Vinkki! Alla olevista resepteistä tulee neljä annosta, mutta niitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla.

Nyhtöpossu

Ainekset: 800 g kassleria 1 rkl chipotlea 1 chili 1 rkl juustokuminaa 1 tl kuivattua korianteria 1 rkl jauhettua mustapippuria 4 rkl tomaattisosetta 2 rkl japanilaista soijaa 5 valkosipulinkynttä 1 sipuli Valmistukseen haudutuspadassa: 2 dl kolajuomaa 2 dl olutta Suolaa Pippuria

Ohjeet: Hiero mausteet lihan pintaan ja laita liha, silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja tomaattisose pussiin. Pakasta. Valmistus: Kaada kolajuoma ja olut haudutuspataan. Kypsennä lihaa vähintään, kunnes sen voi repiä kahdella haarukalla. Kypsennystä voi jatkaa tämänkin jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jauhelihakastike

Ainekset: Voita paistamiseen 400 g jauhelihaa 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 tl oreganoa Valmistukseen haudutuspadassa: 1 dl kermaa 4 dl tomaattimurskaa Suolaa Pippuria

Ohjeet: Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha nopeasti voissa. Lisää mausteet. Pakasta. Valmistus: Lisää tomaattimurska ja kerma. Anna hautua koko päivä haudutuspadassa ja mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi muilla maustella.

Porkkanakeitto

Ainekset: 700 g porkkanoita 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi Valmistukseen haudutuspadassa: 2 kasvisliemikuutiota Suolaa Pippuria Vettä ja ranskankermaa

Ohjeet: Pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Pakasta. Valmistus: Sekoita keitto sileäksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää litra vettä ja liemikuutiot sekä ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kukkakaalisose

Ainekset: 1 kukkakaali Voita 1 kasvisliemikuutio 3 valkosipulinkynttä Valmistus: 6 dl vettä Suolaa Voita

Ohjeet: Paloittele kukkakaali nupuiksi, lisää nuput, voi, liemikuutio ja valkosipuli pussiin. Pakasta. Valmistus: Laita pakastettu kukkakaali sekä 6 dl vettä haudutuspataan. Kun kukkakaali on kypsää, soseuta se ja lisää suolaa tarvittaessa. Mausta suolalla ja pienellä määrällä voita. Tarjoile esimerkiksi uunimakkaran kanssa.

Linssi-kookoscurry

Ainekset: 300 g porkkanoita 0,5 sipulia 0,5 kesäkurpitsaa 1 paprika Valmistukseen haudutuspadassa: 1 rkl oliiviöljyä 2 tl kasvisliemijauhetta 1 rkl currya 1 maustemitallinen cayennenpippuria 1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä 1 pkt kookosmaitoa 0,5 dl vettä

Ohjeet: Kuori ja viipaloi porkkanat ohuelti. Huuhtele paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Pakasta. Valmistus: Lisää linssit, kookosmaito, vesi, oliiviöljy, mausteet ja kasvikset haudutuspataan. Anna kypsyä päivän ajan haudutuspadassa.