Herkullinen keitto maistuisi päivälliseksi, vai mitä? Kun valmistelet keiton ainekset haudutuspataan aiemmin päivällä, kuuma ja maukas keitto valmistuu kuin itsestään.
Ainekset:
500 g porkkanoita
1 sipuli
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1 rkl öljyä
0,5 l keittolientä
4 dl kookosmaitoa
Thaimaalaista kalakastiketta
Limettiä
Tarjoiluun:
400 g kuorittuja katkarapuja
Leipäkrutonkeja
Ohjeet:
1. Pilko porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet ja chili pieniksi paloiksi.
2. Ruskista sipuli ja porkkanat öljyssä kattilassa.
3. Lisää inkivääriraaste, valkosipuli, chili ja liemi. Lisää muutama ruokalusikallinen kalakastiketta ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua, kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä.
4. Lisää kookosmaito ja sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta kalakastikkeella ja puristetulla limetillä.
5. Tarjoile katkarapujen ja krutonkien kanssa.
Ainekset:
800 g naudan paistipaloja
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 dl tomaattisosetta
2 tl kuminaa (ei juustokuminaa)
3 rkl paprikajauhetta (mielellään savupaprikaa)
1 kesäkurpitsa
1 pkt tomaattimurskaa
5 dl lihalientä
1 dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
3 punaista paprikaa
Suolaa ja pippuria
Ohjeet:
1. Ruskista liha paistinpannussa tai suoraan haudutuspadassa, jos siinä on paistotoiminto. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri ohuelti. Ruskista sipulit ja selleri.
2. Sekoita tomaattisose, kumina ja paprikajauhe keskenään. Lisää seos lihan sekaan haudutuspataan.
3. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin kuutioiksi ja lisää ne pataan. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja viini. Lisää laakerinlehdet sekä mausta suolalla ja pippurilla. Säädä ajastin 6–7 tuntiin ja lämpö alhaiseksi.
4. Kun kypsennysaikaa on jäljellä noin puoli tuntia, paloittele paprikat ja lisää ne pataan loppuajaksi.
5. Tarjoile kermaviilinokareen kera.
Ainekset:
2 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 kokonainen kana
2 tähtianista
1 piri-piri (tai tuore punainen chili)
2 rkl täysruokosokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl tummaa tamarisoijaa
Tarjoiluun:
150 g pavunituja
200 g babypinaattia
2 munaa
100 g ramen-nuudeleita
4 viipaloituja salaattisipuleita
Seesaminsiemeniä
Ohjeet:
1. Silppua inkivääri ja valkosipuli.
2. Laita haudutuspataan kana kokonaisena sekä inkivääri, valkosipuli, tähtianis, chili, täysruokosokeri, viinietikka ja soija. Peitä vedellä.
3. Säädä haudutuspata suurelle lämmölle ja anna käydä 4 tuntia. Valmistele sillä välin munat ja nuudelit.
4. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, kaada keitinvesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
5. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia. Anna jäähtyä, kunnes ne pystyy kuorimaan.
6. Kun haudutuspata on valmis, ota kana padasta ja erottele siitä kaikki syötävä liha.
7. Siivilöi haudutuspadassa oleva liemi ja mausta soijalla ja viinietikalla. Jos liemi ei maistu riittävän voimakkaalta, keitä lientä kokoon liedellä.
8. Lado nuudeleita, kanaa, babypinaattia ja pavunituja kulhoon. Kaada päälle kuuma liemi ja lisää munat, viipaloidut salaattisipulit ja seesaminsiemenet.