Gazpacho – kylmä klassikkokeitto

Helteillä helpot lounasruoat, jotka voi kätevästi ottaa mukaan piknikille tai rannalle, ovat ehdoton valinta. Valttia ovat myös viilentävät ruoat. Tehosekoittimella sekoitat herkullisen keiton hetkessä – tässä on kolme suosikkia.

Gazpacho – kylmä klassikkokeitto

Tämä espanjalainen keitto on oiva valinta hellepäivän ruoaksi.

Ainekset:
1 punainen paprika
1 kourallinen basilikanlehtiä
3 tomaattia
1 iso valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
0,5 kurkkua
2 dl kasvislientä
0,5 tl yrttisuolaa
1 maustemitallinen sokeria
Loraus sitruunamehua
Mustapippuria
Tabascoa

Ohjeet:
Pilko paprikat, tomaatit, valkosipuli ja salottisipuli. Kuori ja pilko kurkku.
Sekoita kasvikset sekä basilika, kasvisliemi, suola, sokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa. Mausta mustapippurilla ja Tabascolla. Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään tunniksi.
Tarjoile keitto kunnolla kylmänä. Voit lisätä päälle leipäkrutonkeja.

Avokadokeitto

Raikas mutta täyttävä keitto.

Ainekset:
2 avokadoa
1 sitruuna
0,5 salottisipulia
Tuoretta tilliä
Tuoretta korianteria
Tabascoa
Merisuolaa
2,5 dl maustamatonta jogurttia

Ohjeet:
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Mausta ja nosta jääkaappiin.
Tarjoile laseista tai keittokulhoista. Koristele oliiviöljyllä, paahdetuilla kurpitsansiemenillä, silputuilla yrteillä ja tillinoksalla. Keitto on parhaimmillaan tuoreena, joten se kannattaa valmistaa ja syödä samana päivänä.

Meloni-kurkkukeitto

Hyvä virkistävä lisuke. Tämä kylmä keitto sopii myös grilliaterian alkukeitoksi.

Ainekset:
1 kurkku
0,5 galiamelonia
0,5 prk ranskankermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl tuoretta kirveliä
0,5 dl tuoretta minttua
Suolaa ja pippuria

Ohjeet:
Poista melonista kuori ja siemenet. Paloittele kurkku ja meloni ja lisää palat tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile jäähdytettynä.