Silmäkakkutikkarit – herkullisen hyvää halloweenina!

Halloween lähestyy kovaa vauhtia. Halloweenia on vietetty Suomessa vasta melko vähän aikaa. Siksi moni voi kaivata vinkkejä tarjoiluun. Katso pelottavat herkkuvinkkimme halloweeniin!

Halloweenia vietetään Yhdysvalloissa 31.10. Suomessa monet viettävät sitä pyhäinpäivän aikoihin. Illan teeman mukaisesti pöytään katetaan pelottavia herkkuja. Muista myös varata tarjottavaa karkki vai kepponen -kiertelijöille.

Pakastetut banaanihaamut

Banaanihaamut ovat pelottavia ja melko terveellisiä. Niiden valmistus on huippuhelppoa!

Ainekset:
5 keltaista banaania
200 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
Kookoshiutaleita
Puisia jäätelötikkuja tai muita tikkuja

Ohjeet:
1. Sulata suklaat erikseen.
2. Kuori ja puolita banaanit.
3. Työnnä jäätelötikut banaaneihin.
4. Levitä pakastimeen mahtuvalle pellille leivinpaperi.
5. Voitele banaaninpuolikkaat sulatetulla valkosuklaalla, aseta leivinpaperille ja ripottele päälle kookoshiutaleita.
6. Kasta hammastikku tummaan suklaaseen ja tee banaaneille silmät.
7. Pakasta vähintään 2 tuntia.
8. Tarjoile ja nauti!

Karmivat silmäkakkutikkarit

Silmäkakkutikkarit – hyvää ja pelottavaa halloweenia!

Ainekset:
1 sokerikakkupohja (voit ostaa valmiina!)
1 pkt tuorejuustoa
50 g voisulaa
Kirjavaa strösseliä
200 g valkosuklaata
Smarties-karkkeja silmien iiriksiksi
Punaista sokerikuorrutetta tai elintarvikekynä
Grillitikkuja

Ohjeet:
1. Sekoita sokerikakku, tuorejuusto ja voisula tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa tai käsin.
2. Sekoita strösseli valmiiseen seokseen.
3. Pyörittele seoksesta silmämunan kokoisia palloja, lado pallot tarjottimelle ja nosta jääkaappiin 1 tunniksi.
4. Työnnä grillitikku jokaiseen palloon.
5. Sulata valkosuklaa.
6. Kasta pallot valkosuklaaseen ja paina jokaiseen yksi Smarties-karkki.
7. Anna kakkutikkarien kuivua työntämällä tikkujen toinen pää kurpitsaan, maljakkoon tai kattilaan.
8. Kun pinta on kokonaan kuiva, piirrä silmämuniin punaisia viivoja ja Smarties-karkkiin pupilli.
9. Nauti!

Hämähäkkikarkit

Ainekset:
250 g riisimuroja
100 g voita
1 pussi minivaahtokarkkeja
Elintarvikeväriä
Mustaa lakritsanauhaa
Karkkeja silmiksi

Ohjeet:
1. Sulata voi tarttumattomassa paistinpannussa tai kattilassa.
2. Lisää vaahtokarkit ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet.
3. Lisää seokseen haluamaasi elintarvikeväriä.
4. Kääntele riisimurot sekaan varovasti.
5. Vuoraa syvä uunipannu leivinpaperilla.
6. Leikkaa lakritsinauhat 5 cm:n pituisiksi paloiksi ja asettele palat leivinpaperille hämähäkin jaloiksi.
7. Anna riisimuro-vaahtokarkkiseoksen jäähtyä noin 3 minuuttia.
8. Levitä käsiin miedolta maistuvaa öljyä (esimeriksi rypsiöljyä).
9. Muotoile seoksesta pallomaiset vartalot hämähäkeille ja aseta ne leivinpaperille jalkojen päälle.
10. Lisää hämähäkeille silmät karkeista.

Vinkki: Jos seos jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää mikrossa 10–20 sekuntia mikrossa, jotta se pehmenee.

Seittipizza (1 kpl)

Pyöräytä päivälliseksi pelottavan maukas pizza. Se valmistuu helpoimmin valmiista pizzataikinasta ja tomaattikastikkeesta.

Ainekset:
1 valmis pizzataikina ja tomaattikastike
Juustoa
3 mustaa oliivia

Ohjeet:
1. Muotoile taikinasta pyöreä pizza.
2. Levitä päälle tomaattikastike.
3. Levitä juusto hämähäkinseitin muotoon.
4. Laita seittiin kaksi oliivia peräkkäin.
5. Halkaise viimeinen oliivi. Tee kummastakin puolikkaasta neljä suikaletta.
6. Asettele ne jaloiksi hämähäkille.
7. Paista uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Voitaikinamadot verikastikkeessa

Nopea ja helppo valmistaa sekä pelottavan hyvää!

Ainekset:
1 paketti pakastettua voitaikinaa
1 muna
50 g juustoraastetta
Siemeniä silmiksi
Ketsuppia tai tomaattikastiketta

Ohjeet:
1. Säädä uuni 200 asteeseen.
2. Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla.
3. Ripottele päälle juusto.
4. Taita kaksinkerroin ja kauli 2 mm:n paksuiseksi.
5. Leikkaa 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi.
6. Kierrä jokainen viipale kiemurtelevan madon muotoiseksi.
7. Lado madot pellille leivinpaperin päälle.
8. Voitele munalla ja koristele siemenillä.
9. Paista uunissa noin 10–15 minuuttia tai kunnes madot ovat kullanruskeita.
10. Nosta madot kulhoon ja viereen toinen kulho tomaattikastiketta ja nauti.